Selecteer een pagina

Digitale beelden kun je delen

Foto’s en tekeningen

Heeft u ook nog een rij fotoalbums in de kast staan? En een doos met losse oude foto’s op zolder? Hoe kunt u ze verdelen over de kinderen? Hoe krijgt u de leukste oude foto’s op uw iPad of computer om ze anderen te kunnen laten zien? Digitaal gemaakte fotoalbums maken uw oude foto’s weer als nieuw, maar waar vindt u de tijd om er een te maken? In persoonlijk contact help ik u om keuzes te maken, begeleid ik u bij het zelf maken van albums of – ik doe het werk voor u.

Een paar voorbeelden en ideeën:

  • Wanneer ik een bestaand fotoalbum omzet naar een digitaal gemaakt fotoboek, kunt u er zoveel exemplaren van laten maken als u wilt om uit te delen aan uw kinderen en u kunt vrienden online het boek laten bekijken.
  • Uit enkele bestaande albums kunt u een selectie (laten) maken van de leukste / gekste / best gelukte / meest veelzeggende foto’s om digitaal te laten maken.
  • In een fotoalbum kunnen foto’s worden gecombineerd met kindertekeningen, oude briefjes en opstellen, foto’s van knuffels en dierbare kledingstukken, toelichtende teksten. Foto’s kunnen in de volgorde van de tijd worden gezet of juist per thema. De kinderen naast elkaar met nul jaar, 7 jaar, 14 jaar en 21 jaar. De groepsfoto’s van de familie door de jaren heen.
  • Oude kleine zwart-wit fotootjes leveren vaak verrassend leuke beelden op als ze groot op een scherm te zien zijn.
  • Uit alle familiealbums kunnen we een serie foto’s digitaal maken die het leven van een dierbaar persoon in beeld brengen, van baby tot nu. Zo’n serie kan in een fotoalbum worden ondergebracht, maar ook in een presentatie die u via een beamer (bijv. tijdens een uitvaart) of op de televisie kunt laten zien.

Persoonlijke hulp bij opmaak in Word en Excel

In Word kunt u een plaatje of foto in uw tekst toevoegen. Dat wil zeggen, het moet kunnen, maar om dat plaatje precies daar te krijgen waar u het wilt en zo groot als u het wilt … dat is vaak een hele worsteling. U kunt zich hierin persoonlijk laten helpen. Plaatjes, tabellen, lijsten, badges met logo – naar keuze leer ik u om het zelf te kunnen, of doe ik het even voor u.

 

Schaap getekend door Marie van der Linden

Schaap getekend door Marie van der Linden

Het schaap staat voor mij voor warmte, gezamenlijkheid en nieuwsgierigheid. In de weiden om mijn huis lopen veel schapen, daardoor horen ze ook bij ‘huis’. Van de wol kun je een draad spinnen, die je dan weer kunt inwerken in weefsels. Ik houd van het beeld van de draad als ‘levensdraad’, mét alle knopen en andere onregelmatigheden die daarbij horen. Zo is via de wol het schaap met mijn leven verbonden.

Trouwens, schapen zijn (samen) heel slim. Lees het boek “De Schapen Van Glennkill”, geschreven door Leonie Swann, waarin een kudde schapen samen het raadsel oplost wat er gebeurd is met hun herder. Grappig en intrigerend.